Alhamdulillah siap bakar dah..😚😚😚,sy buat tk bnyk td sbb kulit pastry tggl 3 keping jaa..😅
Resepi ni pon senang yer kwn2,sape nak cuba silakan..😊
Kulit Pastry Jenama Kawan
Isi ayam didadukan
Kentang 1 biji ja(rebus dulu kmdian potong dadu)
Sedikit serbuk kari dgg(sy guna jenama brand Babas)
Bwg holland(potong dadu jugak)
Sebijik telur ayam(rebus kmdian belah 4 )
Kuning telur(utk disapu atas pastry nnt)
Sediki Garam & gula
Cara👉 Tumis bwg holland hingga layu,kmdian tmbah serbuk kari,gaul kjb,tambah air sdikit,isi ayam,kentang,masak hingga kuah hmpir kering,bolehlh tmbah garam dan gula.gaul kjb.ok siap.Tutup api.Biar inti sejok yer,ketepi kan,boleh lh panaskan oven dlm 10 minit korang yer..
Sediakan kulit pastry,letak inti ditengah,kmdian telor ,lipat 2, kmdian tekan dgn garfu bhgn tepi kulit pastry,Sapukan kuning telur atas puff,dan bakar lebih kurang suhu 160' selama 25-30 minit,tp bergantung oven masing2 masing yer korang..Selamat mencuba..😊✌
#ChickenCurryEggPuff
#Homemade
Credit : Nur Dania Watea Fb
No comments:
Post a Comment